Tipy fantastických Bookcosplayerů 2

I letos bude Fantastická Ostrava hostit české autory fantastických knih. Zapojili jsme je do Bookcosplaye a každého z nich požádali, aby vám představil své knihy a vybral postavy, které by se hodily na bookcosplay.

PETRA SLOVÁKOVÁ

Mezi osmi knihami, které jsem dosud vydala je pestrý výběr pro děti i dospělé. Osobně bych doporučovala pro vzor knihu Démon z East Endu, která je steampunkovým dobrodružstvím s detektivní zápletkou. Postavy mají kromě viktoriánského oblečení také spousty steampunkových vychytávek, při jejichž ztvárnění do cospalye můžete použít vlastní fantazii.

Trilogie Střípky času, která je určená pro mládež je zase velmi lehkým materiálem pro cosplay, protože postavy žijí v našem téměř současném a trochu alternativním světě. Hlavní postava Jana nosí černé oblečení a stylizuje se jako gothic. Ostravští čarodějové, kteří v knize jsou, nosí všechny možné alternativní styly, takže si stačí vybrat. Asi nejzajímavější by byl Petr, protože má po těle různá tetování, která používá ke kouzlení. Většina postav vypadá k nerozeznání od normálních lidí a moc ráda bych, kdyby si někoho z nich soutěžící vybrali, protože každý tvůrce je i tak trochu čaroděj. A pokud by vás zajímalo něco pro low cost cosplay, tak Bezejmenný na sobě mívá většinou otrhané oblečení s kapucí přes obličej, místo kterého je vidět jen temnota. To stačí kouzlit s tím, co má člověk doma a za make up je ušetřeno 😉

Bookcossplay Fantastická Ostrava

LUKÁŠ VAVREČKA

Je hned několik postav, se kterými jsem se vždycky chtěl potkat. Pokud bych měl ale vybrat jen dvě, pak by to určitě byl sám Nikola Tesla z noirového sci-fi románu Tesla Noir a pak ještě Ziva Mai ze steampunkového Mesopotamis. A proč tihle dva?

Nikola Tesla je zkrátka ikonický – vizionářský vědec s charakteristickým knírem, posedlý elektromagnetismem, střídavým proudem, vibracemi a blesky. Ziva Mai je zase mladá, drzá steampunková gamerka. Ve světě Mesopotamis je to geniální hráčka obří mechanické strategie zvané Uroboros. Představoval jsem si ji vždycky ozdobenou součástkami hodinového strojku, někdy taky přívěskem se znamením bohyně Ištar.

Bookcossplay Fantastická Ostrava

ELIŠKA SLADOVNÍKOVÁ

Kniha Po stopách magie je temnější fantasy a vypráví o silné hlavní hrdince, která to ve světě plném magie nemá vůbec jednoduché. Poslední pracovní případ ji stále tíží na srdci a když se ztratí její nejlepší kamarádka, znovu se vrhne po hlavě do případu, který má pro ni tentokrát osobní váhu. Snaží se tak bojovat nejen s fyzickým nebezpečím, ale i s tím, které se schovává v její mysli. Aby toho nebylo málo, její pomoc potřebuje i smečka, která se stala terčem útoku, a tak se Ann ocitá ve středu událostí, které se ji možná všechny sesypou na hlavu. Kniha je určena pro čtenáře, kteří mají rádi fantasy a rádi přicházejí i těm nejtemnějším záhadám na kloub. Příběh se bude líbit především těm, kteří mají rádi akci, sarkasmus, komplikované rodinné vztahy a zamotanou romantickou linku.

Zde si můžete přečíst ukázku z knihy a celou anotaci: https://bit.ly/KupMagii

Jelikož je kniha plná magie a záhad, je taková i jedna z mých oblíbených postav. Nemohu vám prozradit její jméno, ani její přesnou roli v příběhu, ale o to víc můžete popustit uzdu vaší představivosti. To, co o ní mohu odhalit, je to, že se jedná o ženu, která oplývá mocí silnou jako samotné moře - hlubokou a neúprosnou. Má mnoho podob, ale momentálně se po světě potuluje jako mladá žena, která má dlouhé fialové vlasy a fialové oči. V nose má piercing ve tvaru kroužku a celé její tělo zdobí tetování. Na pravém rameni má tetování mořské vlny. V knize je velmi důležitou postavou a do boje nosí stříbrné magické brnění.

Bookcossplay Fantastická Ostrava

Sponzoři a partneři našeho festivalu

Kontaktní formulář