Fantastická desítka

Letošním ročníkem vás provede Fantastická 10. Že jste o nich ještě neslyšeli? Nevadí! Pojďte se seznámit!

Kdo je Fantastická 10? 
Skupina skládající se z aktivních českých bookstagramerů. Počkat, mám mluvit česky? Dobře… jde o skupinu milých a sympatických bytostí, které spojuje láska ke knihám a čtení - a tvoří svůj obsah na Instagramu. V jejich knihovnách má své místo i fantasy a sci-fi tvorba. Nečtou pouze zahraniční autory, ale i ty naše - české (a slovenské). Nenechají si uniknout příležitost, kdy se mohou setkat s dalšími milovníky literatury (čti knihomolové) a probrat své oblíbené příběhy.

Na co se můžete těšit? 
#F10 bude postupně odhalovat letošní program FO. Podělí se s vámi o své dojmy nejen ze samotného festivalu, ale můžete se těšit i na jejich recenze a tipy ze světa knih! Nebudou chybět knižní štafety a soutěže! Letos také některé z nich uvidíte v porotě Bookcosplay… naši fantastickou Desítku uvidíte všude!

#F10 pro rok 2024
1. Instagram: @bunny_the_reader Ahoj fandové fantastiky, já jsem Bunny a na mém instagramu najdete spoustu tipů převážně na fantasy a young adult literaturu. Krom knih mezi mé záliby patří také seriály, filmy, deskové a konzolové hry. Mimoto jsem taky máma sedmi chlupáčů - tří činčil a čtyř ušáků. Moc se těším, až vám budu moct přinést nějaké nové tipy a hlavně, až se uvidíme!

Fantastická Ostrava

2. Instagram: @jana_modrinova Milovnice knih, kávy, koček a koloběžky. Recenzentka detektivek, thrillerů a fantasy. Mým snem je přiblížit lidem knihy českých nakladatelů.

Fantastická Ostrava

3. Instagram: @ctenarka_z_jihumoravy Jmenuji se Domča. Jsem knihomolka, co si ráda přečte cokoliv, od hororu až po fantasy. Ráda tvořím fotky ke knihám, díky kterým se můžu na malou chvilku stát kýmkoliv.

Fantastická Ostrava

4. Instagram: @bookbug_cz Jsem Zuz a jsem Ostravačkou každou kůstkou ve svém těle. Ze všeho nejvíc miluju fantasy příběhy, občas si ale dám i kapku romantiky, zejména, když realita nestačí. Založila jsem dva čtenářské kluby, moderuju besedy (nejen) na Knižním festivale v Ostravě, mám pod palcem science centrum a teď na jaře startuju nový projekt s názvem KnihoHORY, kdy se parta knihomolů vydá do Beskyd, aby si tam povídala o knihách i se samotnými autory. Miluju svůj život a neměnila bych!

Fantastická Ostrava

5. Instagram: @Fantasy_sci.fi_svět Jsme Robin a Janča, průvodci vesmírem fantasy a sci-fi. Na IG @fantasy_sci.fi_svet a webu fantasyscifisvet.com sdílíme recenze, rozhovory s autory a vytváříme komunitu nadšenců. Připojte se k nám pro inspiraci a objevte nekonečné příběhy!

Fantastická Ostrava

6. Instagram: @just_another_book.lover Ahoj, já jsem Marky a můj bookstagram je občas trochu chaos: knížky, cosplay, kreslení, všechno, co mě napadne... Bez sluchátek nedám ani ránu a ráda píšu na Wattpad, i když můj největší čtenář jsem já. Budu ráda, když na můj účet mrknete a zapojíte se do chaosu, co vytvářím.

Fantastická Ostrava

7. Instagram: @knihomolka_Alyss Jsem milovnice cestování, dobrého kafe, ale hlavně knih a literatury, která se krom koníčku stala i mým oborem při studiu na vysoké škole. Na mém profilu najdete knižní obsah z různorodých žánrů, knižní kvízy, cestovatelská videa a občas i něco z mého osobního života, třeba právě života studentky bohemistiky v Olomouci.

Fantastická Ostrava

8. Instagram: @virgo_books Ahoj, jmenuji se Zuzka a působím nejen na Instagramu jako recenzentka knih. Jsem vcelku rychlý čtenář převážně fantasy a romantických knih. Čtením trávím většinu volného času a řídím se heslem, že knih není nikdy dost.

Fantastická Ostrava

9. Instagram: @terr_books Jsem obyčejná holka, co miluje neobyčejné knihy. Mám ráda zvířata a ta zatoulaná mají ráda mě. Tvrdím o sobě, že jsem asociální extrovert.

Fantastická Ostrava

10. Instagram: @mishuna_cte Ahoj, já jsem Mishuna. Jsem knižní závislák, který se rád převlíká za knižní hrdinky a pobíhá po lese. Mimo to také miluju knižní humor, jsem nekončící spisovatel, nadšenec do DnD a tvůrce knižní hudby.

Fantastická Ostrava

Sponzoři a partneři našeho festivalu

Kontaktní formulář